kosten blogger

Welke kosten heeft een blogger?

Als je een blog wilt starten zul je kosten moeten maken. Je kan ook kiezen voor een plekje op een algemene blog site maar daarmee zal het niet makkelijk zijn om volgers te vinden.

Maar welke kosten moet je dan maken?

Domeinnaam

Je zult een domeinnaam moeten registreren. Een plekje op het internet met jouw naam er op. Het moeilijkste is het bedenken van de naam maar als je deze eenmaal hebt moet je deze claimen bij een hosting bedrijf. De kosten voor het claimen van een url verschillen tussen de € 5,- tot € 10,- per jaar. Meestal krijg je het 1e jaar korting.

WordPress

De meeste bloggers werken met wordpress. Dit een CRM systeem. In dit systeem kan je alles voor je blog regelen. Vanuit hier bepaal je je thema en je plaatst hierin je artikelen. WordPress is een wereldwijd systeem die je helpt om makkelijker te werken maar ook om makkelijker gevonden te worden. Achter de schermen is alles zo ingericht dat Google makkelijker de pagina’s indexeert. Gelukkig hoef je hier zelf niets aan te veranderen.

Je kan wel plugins toevoegen. Denk hierbij aan een plugin voor het verkleinen van je foto’s of een plugin met daarin je facebook/instagram pagina waar mensen dan gelijk op kunnen klikken.

Als je een goede hosting heb krijg je tegenwoordig je SSL certifciaat er gratis bij. Dit is sinds vorig jaar een aanduiding dat jouw site veilig is. Mocht je dit certificaat niet hebben dan kan Google je lager ranken. Daarbij kan het zelfs zo zijn dat mensen niet op je site kunnen komen omdat hun browser je site blokkeert.

Schrijfblok

Nu je blogger bent zal je hoofd altijd over lopen met ideeen. Niet elke dag, je zult dagen hebben dat je geen idee hebt wat je wilt schrijven. Te maken krijgen met een writersblock. Daarom heb je een goede back-up nodig.

Ga naar een goede boekwinkel en koop het mooiste notitieblok wat je kan vinden. Verwen jezelf en koop er ook een goed pen en stiften bij. Elke keer als je nu een idee hebt schrijf je deze op. Zorg dat jij en je notitieblok onafscheidelijk zijn.

Ik heb meerdere blokken. Eentje waarin ik mijn planning per kwartaal maak, eentje voor de ideeën en een om per blogartikel een analyse te maken. Ik vind vaak nog oude notitieblokken van vroeger en ook deze gebruik ik dan weer. Zo heb ik altijd inspiratie. In de loop der jaren is het voor mij echt een verslaving geworden. Zelfs mijn familie weet al dat ze mij altijd blij kunnen maken met een mooi schrijfblok.

Extra benodigdheden:

  • Een camera, het ligt er aan of je ook foto’s voor je blog wil gaan maken. In het begin kan je dat nog prima met je telefoon doen maar na mate de tijd verstrijkt zul je toch steeds meer gaan verlangen naar een goede camera. Goede camera zijn duur dus wacht daar mee tot je echt zeker weet dat je verder wilt gaan met bloggen
  • SEO Yoast, je wilt dat je blog gevonden wordt. Als je je site met wordpress maakt kan je gebruiken maken van de gratis plugin Yoast. Deze helpt je om je teksten goed vindbaar te maken. In het begin kan je nog prima af met de gratis plugin. Als je blog straks groter is kan je altijd nog kiezen voor de betaalde versie.
  • Microfoon, misschien wil je je blog wel gaan verrijken met vlogs. Net als met de camera zal ik daar nog even mee wachten totdat je minimaal een jaar blogt. Het duurt namelijk even voordat je bezoekers krijgt en als je een jaar hebt geblogt weet je zeker dat je het leuk vindt.

Als je start met bloggen kan je voor € 15,- per kwartaal klaar zijn. Dat zijn alleen de kosten voor je hosting en url. De rest komt later wel. Ga eerst eens kijken of je het volhoudt. Wekelijks bloggen is moeilijk als je ook nog een leven hebt. Als je het naast je baan, gezin, familie en vrienden moet doen. Als jij echt die passie gevonden hebt kan je overgaan tot het aanschaffen an duurdere benodigdheden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *