wat houdt je tegen om te gaan bloggen?

Wat houd je tegen om te bloggen?

Ik kom regelmatig mensen tegen die wel willen bloggen maar dat (nog) niet durven. De redenen die ik meestal hoor:

  • Er zijn al zoveel bloggers
  • Iedereen deelt al zijn verhaal/ervaring
  • Ik kan geen website bouwen
  • Ik ben niet bekend met de techniek
  • Ik durf niet,

Allemaal redenen die je tegen kunnen houden. Redenen waar je angstig van kan worden. En tussen de regels door hoor ik dan wel de passie die ze willen delen. Ik voel aan alles dat ze met hun verhaal de wereld in willen. Ze willen laten zien wat ze in huis hebben. Ik heb dan ook vaak een algemeen advies.

Start gewoon!!!

Claim je url

Bouw je website….

En begin met het delen van je verhaal. Een website is zo gemaakt. Met wordpress kom je tegenwoordig al een heel eind.
Zeker als beginnende blogger is wordpress ideaal. Er zijn hele mooie themeplates verkrijgbaar die je alleen nog maar hoeft aan te passen. Je hoeft niet meteen te kiezen voor een dure themeplate maar gaande weg je blog groeit kan je eventueel voor een ander thema gaan. Kijk eerst hoe je blog loopt. Je zult ook ontdekken dat tijdens de groei van je blog er andere dingen op je pad komen en je pad anders gaat lopen dan je van te voren bedacht had.

Je eigen blog starten

En na het maken van je basis kan je echt je eigen blog gaan starten. In het begin zou ik gewoon elke week een blog online zetten. Kijk daarbij goed naar je doelgroep. Waar wil je over bloggen? Door wie wil je gevonden worden. Ga hier een avondje voor zitten en bedenk onderwerpen maar ook zoekwoorden waarop je gevonden wilt worden. Hoe je pad ook loopt dit blijft altijd een belangrijk aspect van je blog.

Maak een kleine blogplanning

Als beginnende blogger zul je nog moeten leren tijd vrij te maken om te gaan bloggen dus wees met die planning niet te streng voor jezelf.

Probeer elke dag iets aan je blog te doen. Schrijf een blog, ontdek hoe social media werkt, bekijk youtube filmpjes of nog kleiner bedenk alleen een onderwerp. Wie elke dag iets doet groeit. Hoe meer je met je blog bezig bent hoe meer je je blog ziet groeien. Verwen jezelf met een mooi notitieblok om alles in te noteren. Je kan er eventueel een klein dagboek van maken. Het is super leuk om terug te kijken hoe jij en je blog gegroeid zijn.

Weet je niet waar je over moet bloggen? Maak dan gebruik van onze gatis blogplanner:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *