waarom is bloggen populair?

Waarom is bloggen populair

In deze blog geef ik je vijf redenen waarom bloggen zo populair is.

Ik blog zelf al bijna tien jaar en heb in al die jaren er vele blogs bij zien komen. Even een stukje geschiedenis.

De blog is ontstaan in 1997. Toentertijd heette het nog weblog. Dit was een manier om een online dagboek bij te houden. Peter Merholz hield ook een weblog bij en had al grapje het woord veranderd naar we blog. In 1999 begon het bedrijf blogger.com Zij waren de pioneer van to blog. Zo werd het word weblog ” verbasterd naar blog. Door de jaren heen gingen er steeds meer mensen bloggen. Zij namen een steeds grotere plek in en tegenwoordig kunnen we niet meer zonder.

Maar waarom is bloggen zo populair?

Delen van kennis

Met een blog deel je kennis. Of je nu schrijf van uit je een zakelijke blog of vanuit een prive blog. Jij hebt een verhaal te vertellen welke je wilt delen met je doelgroep. Je wilt hun helpen met de kennis die jij hebt opgedaan. En door minimaal 1 x per week te schrijven zul je een plek op het internet verkrijgen waardoor men je ook gaat vinden. Zo kan je steeds meer je kennis delen.

Je zal niet alleen je kennis delen. Mensen zullen je ook vragen gaan stellen want ze zien jou als de expert. Jij bent de ervaringsdeskundige

Gevonden worden in Google

Hoe meer je schrijft en deelt hoe beter je gevonden gaat worden in Google. Door meer te schrijven en je verder te verdiepen in bloggen, bijvoorbeeld seo schrijven, ga je steeds gerichter schrijven. Je weet steeds beter hoe je moet schrijven om je doelgroep te bereiken. Je zult alles leren over onderzoek naar zoekwoorden waardoor je artikelen hoger in Google zullen ranken. En hoe hoger je komt hoe meer nieuwe bezoekers je naar je website gaat trekken. Door de tijd heen zal je blog alleen maar meer bezoekers gaan trekken.

Vervanging van tijdschriften

We zoeken steeds meer op Google. Een groot deel van onze informatie halen we van internet. Niet voor niets is Google de grootste zoekmachine van de wereld. Google weet waar hij zijn informatie vandaan moet halen. En veel van die informatie staat vermeldt in blogs. We lezen namelijk graag de ervaringen en kennis van andere. We zijn dol op reviews. Als we iets kopen gaan we eerst op onderzoek om te kijken of het product wel door andere wordt aanbevolen.

Vroeger namen tijdschriften een deel van deze zoekactie in. Als we een nieuwe woonkamer wilde kochten we woonbladen. Wilde een recept uitproberen dan kochten we kookbladen en voor de dagelijkse verhalen en vragen waren er de Margriet, Libelle en Viva. Wat we vroeger in de bladen lazen lezen we nu op internet. Daar volgen we onze favoriete merken en blijven we bij.

Ruimte voor iedereen

Het voorveel van internet: Er is ruimte voor iedereen. Iedereen kan een blog beginnen. Of je nu wilt schrijven over de nieuwste boeken, de medische effecten van het nieuwste medicijn voor diabetes of mensen alles wilt vertellen over je mierenverzameling. Iedereen kan een blog beginnen. Je claimt een url, koppelt er een wordpress aan vast en je kan starten. En nogmaals hoe meer je gaat schrijven hoe meer je je doelgroep bereikt.

Een kijkje in andermans leven

Deze vind ik zelf het leukst. Bloggen geeft ons de mogelijkheid om een kijkje te nemen in andermans leven. Hoe verloopt het leven van die bekende nederlander. Maar ook minder bekende mensen zijn op deze manier makkelijk te volgen. Ik volg een aantal blogs waarin bv. moeders vertellen over de gang van zaken in hun gezin. Zeker met nu 2 pubers in huis is het fijn om te lezen hoe andere pubermoeders het aanpakken. Iedereen heeft wel een fase in zijn leven waarin het fijn is om te zien hoe andere het doen. Bloggers zijn zo vrij om ons een kijkje in hun leven te geven.

En daarom zijn blogs dus populair. We mogen binnenkijken bij iemand die de kennis of ervaring in huis heeft waar we op dat moment naar op zoek zijn.

Heb jij ook een verhaal te delen? Schrijf je dan in voor onze blogtraining.

bloggen leren
Schrijf je hier in: aanmelding voor meer info

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *