gratis foto's

Hoe kom ik aan gratis foto’s

Regelmatig krijgen wij de vraag van klanten hoe zij aan gratis foto’s kunnen komen. De meeste vragen dit omdat ze weten dat er auteursrechten aan foto’s zitten. Voor sommige komt dit weetje helaas te laat en zij hebben een boete ontvangen voor het gebruik van een foto met rechten. Als je een foto van een ander gebruikt moet je namelijk altijd toestemming vragen. Alleen de bron vermelden is niet voldoende. Maar hoe kom je dan aan leuke fotos’ als je ze niet zomaar van internet mag plukken?

Eigen foto’s

Als je eigen foto’s gebruikt heb je geen kans op boetes. Deze foto’s zijn jouw eigen bezit. Niet alleen voorkom je hiermee problemen maar naast je verhaal, je website en je blogs laat je met je eigen foto’s zien wie je bent. Je laat zien hoe jij naar de wereld kijkt. Helaas heeft niet iedereen het talent om te fotograferen. Foto’s maken voor eigen gebruik lukt nog wel maar verder dan dat komen sommige niet. Maakt niet uit want ieder zijn talent. Maar hoe kom je dan aan foto’s?

Gratis foto’s

Als je geen eigen foto’s hebt zit er maar 1e ding op. Haal foto’s van een gratis foto site. Op kantoor maken wij heel erg veel gebruik van Pixabay.com. Op deze site vindt je echt een enorm groot aanbod aan foto’s. Bovenin zit er een zoekbalk waardoor je makkelijk gericht naar jouw foto kan zoeken.

Ook op Pexels.com vindt je prachtige foto’s. Persoonlijk vind ik dit foto’s die heel erg goed bij een blog passen. Zakelijk zou ik eerder kiezen voor foto’s van Pixabay.

Freepixels.com is ook net als bovenstaande een pagina waar je kan slagen voor rechtenvrije foto’s.

Als je googled kan je nog veel meer van dit soort sites vinden.

En mochten deze sites voor jou te laat zijn en heb je een brief met boete ontvangen? Lees dan het stuk van Charlotte’s Law. Hierin vertelt zij wat je kan doen en wat je rechten zijn.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *