waarover bloggen

Een eigen blog starten, waarover bloggen?

Leuk een eigen blog maar na een paar blogs weet ik vast niet meer waar ik over moet schrijven. Hoe kan je ideeën? Hoe weet je waarover je moet bloggen?

Mijn ultieme tip voor het vinden van blogonderwerpen:

Een keer in het kwartaal ga ik naar de kringloop en ga daar op zoek naar tijdschriften en boeken die passen bij mijn website. Even uitgaande van mijn interieurblog (ik heb nog een aantal andere sites met uiteenlopende onderwerpen) haal ik dan een hele stapel tijdschriften over wonen. Bladen zoals de VT wonen, Libelle, Margriet enz. Op een rustige zondag ga ik op de grond zitten met mijn schrijfblok in de aanslag. En het enige wat ik ga doen is koppen lezen. Of eerder gezegd woorden. De koppen neem ik niet over maar ik zet allemaal woorden neer.

Als ik een hele lijst met woorden heb ga ik blogtitels maken. Meestal probeer ik er een stuk of twintig te maken. Op deze manier heb ik voor een heel kwartaal inspiratie. Op mijn bureau heb ik een klapper waarin ik deze lijst bewaar. Als ik dan geen inspiratie heb pak ik deze lijst er bij.

Dit doe ik overigens niet alleen met tijdschriften. Als ik niet genoeg inspiratie uit de tijdschriften kan halen ga ik een middagje op Pinterest rondstruinen. Zoek daar op het woord waar je over blogt en ook hier vind je voldoende inspiratie.

Bovenstaande methodes werken heel erg goed maar zorg er wel voor dat je geen copycat wordt. Ga geen teksten kopieëren. Laat je alleen maar inspireren.

Bloggen over recente gebeurtenissen

Nog meer inspiratie nodig? Hou het nieuws bij en blog over recente gebeurtenissen. Schrijf wel over de leuke dingen in het nieuws. Bijvoorbeeld een blog over het mooie weer wat er in het weekend aankomt. Of een groot event waar we allemaal naar uitkijken zoals het songfestival.

Oude blogs gebruiken

Heb je al veel blogs geschreven kijk dan eens naar de blogs die veel gelezen worden. Herschrijf deze of schrijf er een vervolg op. Misschien hebben er wel mensen op gereageerd en kan je deze reacties verwerken in een nieuwe blog.

Als je helemaal blanco bent kan je op Pinterest hele lijsten vinden met voorbeeld blogonderwerpen zoals:

  • wat is je favoriete film?
  • waar kan men je ’s nachts voor wakker maken?
  • hoe was je jeugd?
  • was je een goede leerling?
  • doe je aan sport?

Allemaal ideeën die je kan gebruiken voor het schrijven van een blog.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *