social media garage

De garage

Hoe kan een garage gebruik van social media maken

Deze week moest onze auto naar de garage voor zijn APK. Natuurlijk heb ik even gekeken wat onze garage zoal deelt op social media. Onze garage heeft het blijkbaar erg druk want er wordt weinig op social media gezet terwijl er toch voldoende te delen is.

Kennis en kunde

Aankomend weekend wordt het erg druk op de weg. De wintersport is namelijk begonnen en vele zullen dit weekend naar de besneeuwde gebieden reizen.
Er is een onderzoek gedaan door de Bovag betreffende de veiligheid op weg naar onze winterbestemmingen. Wat bleek?

  • 1 op de 7 neemt sneeuwketting mee
  • 1 op de 5 hiervan neemt de verkeerde maat mee
  • ook rijdt nog een groot deel op zomerbanden. Dit kan in het buitenland een fikse boete opleveren.

Dit onderzoek is natuurlijk het perfecte uitgangspunt om jouw expertise over winterbanden en sneeuwkettingen te delen.
Wil je naast het delen van je kennis nog iets extra’s doen geef dan gratis workshops sneeuwkettingen aanleggen weg. Organiseer meerdere zaterdagen een veilig op weg naar de sneeuw dag. Je maakt dit nog leuker door een samenwerking aan te gaan met andere bedrijven. Denk daarbij aan de plaatselijke sportwinkel die skikleding verkoopt, het assurantiekantoor die reisverzekeringen kan regelen en zelf plaats je naast je workshop natuurlijk een stand waarbij je informatie geeft over winterbanden.

In de zomer kan je ook weer heel veel delen. Deel de regels en wetgeving per land, zoals de verplichte alcoholtesters in Frankrijk of de maximum snelheid in Duitsland. Natuurlijk promoot je tussendoor de mogelijkheid om je auto voor de vakantie nog een keer extra na te laten kijken. We willen toch allemaal met een veilig gevoel op weg.
Ook hier kan je weer een speciale dag inplannen voor bijvoorbeeld het nakijken en vullen van airco’s.

Je kennis is natuurlijk niet afhankelijk van het seizoen. Ook tussendoor heb je heel veel kennis om te delen. De belangrijkste reden waarom jouw relaties elk jaar een keer bij je langskomen is toch vaak de APK. Leg op social media de APK eisen uit. Zo is het voor mensen ook duidelijk als ze horen dat er iets is afgekeurd.

En als je garage een speciaal merk voert kan je natuurlijk de tips en trucs van je merk delen. Zo hebben wij in onze auto een speciaal schermpje waar we de snelheid op kunnen zien. Dit is een soort glazen plaatje. Ooit kregen we als goede tip om deze te reinigen met een krant. ZO blijft hij goed helder. Dit zijn items die het goed doen op social media.

Algemene informatie

Laat via social media zien wie je medewerkers zijn. Vertel de pluspunten van je bedrijf. Bijvoorbeeld een leenauto tijdens een grote beurt of de lekkerste koffie terwijl je wacht.

Natuurlijk is social media ook het ideale medium om verhalen van je klanten te delen.

En als je naast een garage ook auto’s verkoopt kan je mooie de laatste occasions delen op Facebook of Instagram. Laat hierbij eventueel de vorige eigenaar iets vertellen. Of maak een klein filmpje over de auto.
Je hebt zelf kans dat mensen andere gaan taggen om ze te wijzen op je occasions. Deze mensen kan je dan weer uitnodigen om je Facebook pagina leuk te vinden en zo groeit je aantal volgers.

Humor

Auto’s en humor, er is zoveel over te vinden. Op internet zijn de leukste filmpjes te vinden. Deel een leuk filmpje op vrijdag en laat iedereen met een vrolijk gevoel het weekend in gaan.

Of maak een leuke foto en wens je klanten een vrolijk weekend. Geheid dat je een paar leuke reacties terugkrijgt.

Een paar voorbeelden:

Wij gaan er even lekker tussenuit dit weekend. Waar rij jij heen dit weekend?

De verbouwing heeft ons nog een onverwacht cadeau gegeven 🙂 Wij zijn wel even druk dit weekend.

Wij gaan dit weekend met onze nieuwe bolide op pad. Wat is jouw droomauto?

Waar gaat de reis naartoe?

Nu hoor ik je als garage eigenaar al denken: Wanneer heb ik hier tijd voor? Weet je wel hoe druk wij het hebben? Gelukkig kunnen wij je daarbij helpen. Naast dat wij Social Media trainingen geven is het ook mogelijk om je complete social media aan ons uit handen te geven. Wij verzinnen je content en plannen alles in. Zelfs het maken van video’s is mogelijk.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *