dierenarts

De dierenarts

Jammer dat zo weinig dierenarts gebruik maken van social media. Dieren doen het altijd goed op Facebook, Twitter, Instagram enz. Er is zoveel dat je als dierenarts elke dag wel wat kan plaatsen.

Mijn ideeen om als dierenarts zichtbaar te worden:  1. Leuke verhalen uit de praktijk

Het is niet altijd kommer en kwel voor een dierenarts. Er zijn voldoende leuke verhalen te vertellen. De zwangere poes, de gevonden hond die weer herenigt wordt met zijn baasjes of het konijntje waarvan de nagels worden geknipt en die er stiekem vandoor gaat. Natuurlijk met begeleidende foto van het huisdier zelf.

2. (medische) info

Een dierenarts krijgt veel vragen die algemeen beantwoordt kunnen worden:

  • mijn kat plast naast de bak
  • de hond blaft als we weggaan
  • mijn konijn heeft lange nagels, kan ik deze zelf knippen?

Elke huisdiereigenaar kent zo wel een aantal standaard “problemen” waar je mee te maken hebt.
Als dierenarts kan je hier een vaste wekelijkse rubriek van maken. Het vragenuurtje van de week. Wil je het net iets extra’s geven maak er dan een youtube filmpje van.

3. Voeding en verzorging

Deel elke week een product op het gebied van voeding en verzorging. Ons huisdier is echt een lid van het gezin dus we zijn bereid om geld uit te geven om er voor te zorgen dat het ons huisdier aan niets ontbreekt. We leggen onze huisdieren graag in de watten en kunnen daar wel wat inspiratie bij gebruiken.

4. Humor

Het internet staat vol met foto’s filmpjes en leuke beesten verhalen. Ideaal dus om te delen met je volgers. Dit zijn ook items waar je veel likes en reacties kan krijgen. Perfect dus om zichtbaar te worden. Want als men je foto liked dan kan deze foto ook zichtbaar worden bij de volgers van jouw fan. Daarbij ziet Facebook dit ook en kom je hoger in het algoritme.

Kortom er is voldoende om als dierenarts gebruik te maken van social media en zo online zichtbaar te worden.

Voorbeelden van leuke dierenarts pagina’s:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *