social media tandarts

De accountant

Ben je ooit op zoek geweest naar een accountant? Vond je toen ook net als ik dat deze mensen onvindbaar zijn? Er zijn maar weinig accountants die een actieve Facebook pagina hebben. Ik kwam Focus op Winst tegen, zij plaatsen regelmatig iets op hun pagina: https://www.facebook.com/FocusopWinst/ of https://www.facebook.com/keesdeboekhouder.nl/ ook een pagina waar veel actie is. Maar verder zijn er maar weinig accountants te vinden. En dat terwijl we er veel ondernemers zijn dus er is grote vraag naar goede accountants. Zouden ze niet weten hoe ze online zichtbaar moeten zijn? Ik heb wel een aantal leuke ideeën voor ze:

  1. Herinneren

Maak op een leuke manier kenbaar dat het weer tijd is voor de vaste aangiftes. Zo kan je bijvoorbeeld om de drie maanden een leuke rappel op facebook plaatsen. En natuurlijk ze een nieuwsbrief sturen waarin je te tips voor een goede en snelle aangifte met ze deed.

2. Alle wettelijke bepaling

Voor de meeste van ons saaie tof maar als ondernemers moeten we ons wel aan allerlei regels en wetten houden. Zeker op het financiële vlak. Er is niets vervelenders dan een boete van de belastingdienst. De perfecte gelegenheid dus om als accountant jouw kennis op dit vlak met je volgers te delen. Deel bijvoorbeeld hoelang men de administratie moet bewaren. Of vertel hoe ze dit het beste kunnen doen. Mappen nemen veel ruimte in dus men is blij met een alternatief. En moeten we wel alles fysiek bewaren nu de meeste van ons met boekhoudprogramma’s werken.

Wil je nog meer opvallen op dit vlak maak dan youtube filmpjes waarin je vertel hoe we onze eigen boekhouding kunnen doen. In welke categorie moeten we etentjes, tijdschriften, relatiegeschenken enz plaatsen? Hoe werken we met de afschrijving van onze apparatuur of voertuigen? Allemaal onderwerpen waar wij als ondernemer geen weet van hebben en jij als accountant des te meer.

Wij als ondernemer willen namelijk helemaal geen administratie doen en al helemaal niet de regelgeving hier omheen volgen. Daarvoor zoeken we iemand die ons in Jip en Janneke taal op een leuke manier op de hoogte kan brengen van al het nieuws.

3. Humor

Humor mag niet ontbreken op je social media kanalen. En we vinden boekhouden allemaal saai maar er zijn wel heel veel grappen over boekhouden, geld en de belastingdienst. Het is dus niet moeilijk om de week in ieder geval met humor af te sluiten.

Naast deze drie punten is er nog veel meer wat je kan delen. De financiële wereld is altijd in beweging dus er is genoeg informatie om te delen. Al zou je als accountant alleen dit al delen dan heb je elke dag wel een berichtje om op bijvoorbeeld Facebook of LinkedIn te zetten. Mogelijkheden genoeg om aan je volgers te laten zien dat je een financieel expert bent.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *